Menemen Yapmak İçin Ne Gerekiyor?

Hepimizin neredeyse günün her vaktinde tüketebileceği menemen, Türklerin sabah kahvaltısının olmazsa olmazlarından biridir.

Hepimizin neredeyse günün her vaktinde tüketebileceği menemen, Türklerin sabah kahvaltısının olmazsa olmazlarından biridir.

Peki sizce menemen soğanlı mı olur, yoksa soğansız mı? Fikir ayrılıklarına düşebiliriz ama sevenler soğanlı sevmeyenler soğansız yapsın!

Gelin bugün beraber mis gibi anne mutfağını aratmayan bir menemen yapalım!

Malzemeler;

4 adet yumurta

1 yemek kaşığı tereyağ

1 adet kuru soğan

1 adet yeşil biber

2 adet büyük boy domates

Tuz

Karabiber

Öncelikle tereyağımızı tavada bir güzel eritelim ardından ince ince doğradığımız kuru soğanı ekleyelim, ve soğanları yumuşamaya bırakalım. Halka kestiğimiz biberlerimizi de tavaya alalım ve kavurmaya devam edelim. Üzerine 2 adet istediğimiz şekilde kestiğimiz domateslerimizi alalım ve tavada biraz ezelim (sos haline  gelmesin dikkat edelim). Sonrasında dilediğimiz kadar tuz ve karabiberi ilave edelim. Son olarakta yumurtalarımızla harmanlayalım.

Ve servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Yorum gönder