Fırında Hamsi Tarifi
Kokmayan, çıtır çıtır olan bir tarif yazacağım arkadaşlar. Kış aylarına girmemizle hem mutfakların hem de pazarların vazgeçilmesi olan hamsiyi fırındaki haline de bayılacaksınız. Özellikle kokmuyor oluşu hem eve rahatsızlık hem de misafirlerinize rahatsız vermeyecektir.
Hamsi fırında nasıl ve kaç dakika pişer, nasıl yapılır, fırında hamsi diye soruyorsanız buyurun tarife;
Malzemeler,
1kg hamsi
Yarım su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı silme tuz
Üzerine ise sıvıyağ kullanacağız.
Hazırlanışı,
Tercih ettiğiniz bir kabın içerisine yarım su bardağı mısır unu ve 1 tatlı kaşığı silme tuzu alıp iyice karıştıralım. Un tercihiniz mısır unu olmak zorunda değil ama hamsilerin daha çıtır olmasını istiyorsanız mısır unu şart.
Ayıkladığınız ve bol suda yıkadığınız hamsilerin suyu süzülünceye kadar bekleyin. Bir kevgir ya da süzgeçle bu işlemi yapabilirsiniz. Daha sonra hamsileri una iyice bulayın.
Tüm balıkları iyice una buladıktan sonra tepsiye dizilecek.
Yalnız tepsiye dizmeden önce pişirme kağıdı kullanmanızı tavsiye ederim hem hamsiler yapışmadan güzelce pişer hem de yemekten sonra kurumuş lekelerle uğraşmak zorunda kalmazsınız.
Mısır ununa buladığımız hamsileri tepsiye aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizmelisiniz.
Tüm balıklar dizildikten sonra bir fırça yardımı ile balıkları yağlayın. İsteğe bağlı olarak 3-4 tane defne yaprağıda koyabilirsiniz.
Sonrasında tepsiyi fırına verelim ve dereceyi 180 e ayarlayalım. 30-30 dakika arası kontrollü bir şekilde hamsilerin pişmesini bekleyelim.
Çıtır balıklarınız servise hazır, yanında istediğiniz mevsim yeşilliğiyle ya da soğan piyazı ve limonla servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Yorum gönder